Kerstgeschenken btw

Wij kunnen alleen een indicatie geven van de KerstcadeauKiezen-waarde ex btw. Pas als alle medewerkers hun code hebben verzilverd weten we waar het bedrag precies aan is besteed en welke btw-percentages daar bij horen. Onze indicatie is gebaseerd op de verzilvering van afgelopen jaren. Daarnaast wordt de btw op de geschenkverpakking en de verzendkosten van het geschenk naar de medewerker meegenomen.
De btw-percentages waar wij mee te maken hebben:

Goede doelen en cadeau cards

0%

Koffie en theepakketten, tijdschrift-abonnementen, boeken, tickets voor belevenissen, bioscopen, wellness

9%

Alle andere artikelen

21%


Dat levert een indicatie op van de volgende ex btw bedragen:

KerstcadeauKiezen waarde incl btw

KerstcadeauKiezen waarde excl btw

€ 25

€ 21,51

€ 30

€ 25,93

€ 35

€ 30,35

€ 40

€ 34,77

€ 50

€ 43,60

€ 75

€ 65,69

€ 100

€ 87,78

Aftrekbaarheid btw over giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen

De omzetbelasting op kerstgeschenken is tot op zekere hoogte aftrekbaar. De Belastingdienst gaat uit van een drempelbedrag van € 227 exclusief btw per medewerker per boekjaar. Komt u hier niet boven, dan mag de btw worden afgetrokken.
Giften en relatiegeschenken evenals het kerstgeschenk, zijn meestal persoonsgebonden. Personeelsvoorzieningen kunnen voor meerdere medewerkers bestemd zijn. De persoonsgebonden uitgaven dient u toe te rekenen aan de desbetreffende medewerkers, uitgaven die gedaan zijn voor een groep medewerkers, deelt u door het aantal dat van de voorziening gebruik maakt of gebruik kan maken (let op: outplacementkosten, verhuiskosten en de aanschaf van een fiets voor uw medewerkers tellen niet mee in deze drempelwaarde).

Rekenvoorbeeld:

- U geeft al uw 160 medewerkers een kerstgeschenk van € 75 excl. btw
- 60 medewerkers maken gebruik van een bedrijfsfitness abonnement à € 180 excl. btw

In bovenstaand geval mag u alleen de btw van de kerstgeschenken aftrekken van de 100 medewerkers die niet gebruik maken van het bedrijfsfitness abonnement, de andere medewerkers zitten namelijk boven het drempelbedrag.

Bron: belastingdienst.nl
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.